Monika Sulikova

Nové miesto pre nový domov



Milí priatelia, Liebe Freunde, 

možno nemáte priamu skúsenosť s adopciou na diaľku, no aktuálne je to

najrozšírenejší spôsob pomoci ľuďom, ktorí si sami pomôcť nemôžu.
Základným princípom pomoci je tu mesačný príspevok na konkrétne dieťa a pravidelná korešpondencia medzi sponzorom a dieťaťom.

Eine Kinderpatenschaft ist mittlerweile die häufigste Art, den Menschen zu helfen, die sich nicht selbst helfen können. Das Grundprinzip beruht auf einem monatlichen finanziellen Beitrag für ein bestimmtes Kind und einem regelmäßigen Briefwechsel zwischen dem Paten und dem Kind.

Počas cesty do Afriky pred pár rokmi som mala možnosť osobne spoznať projekty Nadácie Integra a zoznámiť sa s deťmi, ktoré spolu s ostatnými
sponzormi podporujeme.

Während meiner Reise nach Afrika vor einigen Jahren habe ich die Projekte der Stiftung Integra besucht und die Kinder kennengelernt, die ich gemeinsam mit anderen Paten unterstütze.

Foto: Chvíle radosti a pohody. 

Jedinečným z projektov je práve Detský domov Praise Gate, ktorý sa nachádza niekoľko hodín autom od Nairobi  a je útočiskom pre 40 detí z ulice.

Ein besonderes Projekt ist das Kinderheim Praise Gate, welches sich ein paar Stunden von Nairobi entfernt befindet und eine Zuflucht für 40 Kinder von der Straße bietet.

Foto: Moja mamina s deťmi v škole Bishoftu v Etiópii. 

Jeho cieľom je zachrániť deti žijúce na ulici s pomocou donorov cez program Podpora detí v Nadácii Integra. Tieto deti sú prevažne siroty, alebo deti, ktorých matky taktiež žijú na ulici. Bez pomoci Praise Gate by pravdepodobne strávili aj zvyšok života na ulici. Veľa krát sa deti stávajú terčom fyzického a sexuálneho násilia, podliehajú rôznym chorobám a väčšinou sa nedožívajú ani dospelého veku.


Meistens sind es Waisenkinder oder Kinder, deren Mütter auch auf der Straße leben. Sie werden oft Opfer körperlicher und sexueller Gewalt, unterschiedlicher Erkrankungen und erreichen häufig nicht das Erwachsenenalter.

Foto: Deti domova Praise Gate.

Vedúci detského domova už dlhšie vedia, že sa budú musieť presťahovať. Keďže pozemok im nepatrí a súčasný majiteľ ho chce späť, hľadali riešenie, kde postaviť nové bývanie pre deti. Podarilo im sa dohodnúť s majiteľom susedného pozemku, ktorý je na predaj. Pre deti aj opatrovníkov je to ideálna možnosť. Nemuseli by opustiť miesto, na ktoré sú zvyknuté, nezmenila by sa ani cesta do škôl a odpadli by stresy z veľkého sťahovania.


Leider ist vor einiger Zeit klar geworden, dass die Kinder aus diesem Heim ausziehen müssen.
Es besteht nun die Möglichkeit ein nahegelegenes Grundstück abzukaufen. Das wäre für alle Betroffenen die beste Lösung, da die Kinder diese Gegend sehr gut kennen und sich daher nicht an einen neuen Ort und neue Bedingungen anpassen müssten. Außerdem würde man auch zusätzlichen Umzugsstress vermeiden.


Foto: "Mama Lucy", riaditeľka domova Praise Gate v Keni s darčekami pre deti.

Keď sa nám podarí do konca júna vyzbierať 2000 €, pomôžeme deťom spolu s Nadáciou Integra zakúpiť nový pozemok.

A tak by som vás chcela poprosiť o finančný príspevok, aby sa deti v Praise Gate mohli cítiť bezpečne, útulne a aby mohli ďalej napredovať vo svojom vzdelávaní.

 
Falls es uns gelingt, bis Ende Juni 2000 € zu sammeln, können wir so zusammen mit der Stiftung Integra zum Kauf des neuen Grundstücks beitragen. 

Daher möchte ich Euch um eine finanzielle Unterstützung bitten, damit die Praise Gate Kinder sichere und einigermaßen gemütliche Wohnbedingungen haben und sich weiterhin gut entwickeln und bilden können.

Ďakujem Vám! Herzlichen Dank!
Monika

Novinky a komentáre

Autor ani darcovia zatiaľ nepridal nijaké komentáre.

Už darovali

žiadne dary
Výzva pre organizáciu Nadácia Integra